En mann med en gasstank på ryggen

Jepp. Som tittelen antyder har jeg jobbet på en figur med en tank på ryggen og ellers helt lufttett drakt! Spennende, ja! Jeg har dessverre ikke kommet på noe fint navn enda, så foreløpig heter den bare "En mann med gasstank på ryggen". Wikipedia foreslo Brookhaven og Dutiaume. Random Article er en utømmelig kilde til uendelig mange kreative løsninger.

Nok om det! Siden sist har jeg jobbet mer på highpoly-versjonen. I store trekk har det gått ut på sculpting i Zbrush. Nå sier jeg meg ferdig med highpoly'en og poster den dermed her!

rrrhighpolycc
(en littegranne mer hirez versjon: http://i43.tinypic.com/2vmwx0h.jpg)

Også har jeg en unormalt stor gif-turntable!
Jeg tenkte jeg skulle finne et litt finere renderoppsett for å presentere modellen. Den her er da satt sammen av tre renderlayers (beauty, fresnel og AO) og compa i After Effects (har ikke noe Fusion her.. Æsj). Polycounten er over stokk og stein. Jeg har bare tatt highrez fra Zbrush gjennom Decimation Master. Tror hele modellen ligger på rundt 315 000 polys.Slik ser nå det ut! Skal nok prøve å lage en retopologisert lowpoly-versjon av denne så fort som mulig.

Ellers opplevde jeg første ordentlige regnskyll på sikkert en måned idag. Det hjalp en del på varmen..
Err.. Ja.. Stort mer er det ikke å si foreløpig!

Inntil videre...
Simon

PS: Så Transformers: Revenge of the fallen her om dagen. Mange av spesialeffektene grenser til magi. Resten av filmen summeres ganske greit opp her: http://www.toplessrobot.com/2009/06/bonus_robs_transformers_2_faqs.php?page=1

9 kommentarer

Lasse E. Olsen

05.jul.2009 kl.12:15

very cool. ser ut som han har litt boner men. haha. veldig kult

powerSimon

05.jul.2009 kl.14:29

Haha.. Ja, det er en heftigt utstyrt fyr, det her!!

Svein

09.jul.2009 kl.10:03

Med denne utrustninga, sepia leirefargen og den enkle lyssettinga får jeg assosiasjoner til krigsoppfinnelser fra første verdenskrig, som for eksempel her. Det skyldes nok også puttis-leggene. Spennende og skummel.

Svein

09.jul.2009 kl.10:04

Linken min skulle hit: http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:World_War_I_gas_masks

powerSimon

10.jul.2009 kl.15:12

Oo.. Takk for spennende link!
Om det ikke hadde vært for at jeg sitter dypt i det nå med retopologisering og tull, så skulle han ha fått sånn kul hjelm som de hadde i 1. verdenskrig på flekken!

Svein

10.jul.2009 kl.19:07

Hva slags hjelm tenker du på? På grunn av fallende granatsplinter i skyttergravskrigen innførte de store hærene stålhjelmer omkring 1915-1916. Tyskerne fikk sin tunge stahlhelm istedenfor den gamle pigghjelmen. Franskmennene innførte adrianhjelm med liten kam på toppen.Og engelskmennene fikk sin typiske vaskevannsfat-hjelm (brodiehjelm).

10.jul.2009 kl.23:37

takk for tipsene simon, skal gjøre noen med det! glemte jo helt den gamle karen jeg laget til char anim prosjektet. jeg må dytte inn han ett eller annet sted også.

sabla kul fyr du har laget! hehe. Kan jeg foreslå "gas man" ;op Jeg digger karakterene du kommer med. alltid originalt og nytt. i like!

powerSimon

13.jul.2009 kl.10:50

@mentalbob (tror jeg?):
Ja, du må få med han kule duden. "gas man" skal vurderes! Jeg kan forestille meg en sånn kul 50-talls skrekkfilmplakat med "GAS MAN" dun dun duuuuun!! Spennende!

@Svein:
Haha.. Om det noen gang skulle bli et verdensmesterskap i detaljer og trivia om militært utstyr de siste 200 årene, ville du definitivt ha vunnet med god margin!
Jeg tenkte forøvrig på vaskevannsfathjelmen. Ye!

Svein

14.jul.2009 kl.00:33

Jeg syns tyskerhjelmene er mye skumlere og kulere enn de engelske, men la gå. Du kan også velge pottehjelm, en sånn eggeskallforma mopedhjelm med hakereim. Den er også teit og fin.

Likte formuleringen «spesialeffektene nærmer seg magi» om Transformer-filmen. Tror noe av hemmeligheten ligger i å reindyrke et eller annet forbilde eller hovedgrep, det vil si overdrive veldig en visuell grunnide. I dette tilfellet for eksempel «nåler og tynne skiver» elelr bare «komplisert». Og selvsagt gjøre det med finesse og kreativitet og stor formsans. Men du har rett: CGI og 3D design på dette nivået er nesten magisk.

Skriv en ny kommentar

powerSimon

powerSimon

20, Tjøme

Vel, jo.. Jeg er Simon! Jeg er meget kul og respektert av alle.
Jeg er forøvrig også tilgjengelig på radon88@hotmail.com hvis det skulle være noe som helst! :-)

Kategorier

Arkiv

hits